Blog VITADU
vitadu.com SK

Kako promijeniti NAVIKE?

Za stvaranje određene navike potrebna su 66 dana, a prvih 30 igra ključnu ulogu!

tportal
 
Ovo su strategije koje trebate primijeniti kako biste lakše promijenili navike:

1.UPOZNAJTE sebe i svoje želje!

2.Postavite sebi REALAN cilj i krenite malim koracima!

3.Planirajte - budite realni i razmislite što biste i kako postupili i u nepredviđenim situacijama koje vam ne bi omogućile držanje vašeg plana.

4.Pratite proces promjene i pišite - pišite o svojim emocijama, osjećajima, koncentraciji, osjećaju umora i sl.

5.Motivirajte se dobrim rezultatima koje ste postigli i ne zaboravite na svaki mali korak koji činite u vašoj promjeni!

6.Budite OPTIMISTIČNI i STRPLJIVI sa samim sobom - najbitnije postavke nalaze se u vašem mozgu, stoga zaboravite na zabrane i naoružajte se strpljenjem!

7.Budite otvoreni za nove stvari - isprobavanje novih okusa i mirisa hrane, načina kuhanja i sl. Isto tako što se tiče tjelesne aktivnosti, možda se budete osjećali bolje na pilatesu nego na total body treningu.

8.Ne gubite CILJ iz vida - ostati motiviran i u trenutcima gdje vidite da vas inercija vuče prema starim navikama. Imati na umu cilj koji ste sebi postavili. Držati se plana i ustrajati!

9.Budite sam sebi podrška - VOLITE SEBE, možda zvuči banalno, no vjerujte da mnogima u procesu promjene ponajviše nedostaje ljubavi prema sebi. Voljeti sebe potiče nas da budemo bolje osobe te da ustrajemo u vlastitim namjerama!

10.NAGRADITE SE – za svaki uspjeh nagradite se, na primjer, zdravim receptom za neki desert koji ćete podijeliti sa svojim kolegama ili prijateljima, izletom ili putovanjem na mjesto gdje nikada niste bili.

https://bloghr.vitadu.com/clanek/241/blog/Malim-koracima-prema-velikoj-promjeni.html

https://bloghr.vitadu.com/clanek/236/blog/5-navika-koje-trose-kalorije.html

 

  • Ako osjećate da vam treba dodatna podrška, motivacija i vodstvo kako biste stekli nove prehrambene navike i skinuli nepotrebni teret nakupljenih kilograma, ne brinite jer VITADU tim je tu za Vas!

#ostanimoodgovorni - brinimo za svoje cjelokupno zdravlje! 

#životidedalje

  • Uz Vas je VITADU tim i blogerica Noa!

https://www.vitadu.hr/