Blog VITADU
vitadu.com SK

Prejedanje u izolaciji!

Kako bi se zaustavila pandemiju koronavirusa, većina ljudi na svijetu dane provodi u kućnoj izolaciji, međutim - i u sigurnosti našeg doma prisutni su mnogi izazovi, a među njima i pristup kuhinji, hladnjaku i ostavi 24 sata na dan

U svakom slučaju, ako su se tvoje prehrambene navike posljednjih tjedana preokrenule na gore, nemoj se čuditi. Međutim, tvoji dani ne bi trebali izgledati kao prehrambeni maratoni u doglednoj budućnosti. Ključ za svladavanje zdravih navika u kućnoj izolaciji leži u jednoj jednostavnoj strategiji poznatoj pod imenom mindful eating .

Radi se o usredotočenom konzumiranju hrane - odnosno ne obraćanju pozornosti ni na što drugo osim na to kako hrana utječe na naše tijelo i naše raspoloženje. Na taj način puna pozornost pridaje se upravo hrani i jedenju, stoga izostaje nepotrebna želja za desertima, slatkišima i grickalicama između obroka

Kako biste postali svjesni prave gladi i prave sitosti, potrebno je puno vježbe i strpljenja, ali konzumiranje obroka u ODREĐENO VRIJEME tijekom dana - i uživanje u njima bez ometanja - pomoći će u reguliranju metabolizma, raspoloženja i razine energije.

Naši VITADU savjetnici su tu kako bi vam pomogli zadržati zdrave ili pak usvojiti nove prehrambene navike koje će će vam izlazak iz izolacije učiniti još radosnijim!

#ostanidoma  - Uz nas niste sami!

 

https://www.vitadu.hr/

+38517899999

+38552579930