Blog VITADU
vitadu.com SK

Nedostaje li vam motiva?

Nema ništa loše u tome što ne patite od kompleksa i što se dobro osjećate u svojoj koži, ali možda vas bolovi u leđima ili rizik od dijabetesa tipa 2 ipak motiviraju da dovedete svoju prekomjernu težinu u red.

Imate li jaku motivaciju prije nego se upustite u borbu s prekomjernom težinom, pokazalo je istraživanje, izgubit ćete više kilograma od onih slabije motiviranih.

Dobar izgled nije jedini razlog zbog kojega od borbe s kilogramima nikad ne biste smjeli odustati, a ovo su više nego dobri motivi.

Mnogi nisu svjesni toga koliko prehrana može utjecati na lakoću kojom utonete u san i koliko ćete se odmorni buditi. Vrlo često razlog viška kilograma je loša prehrana temeljena na brzo probavljivoj hrani koja vas stalno čini gladnima. Zbog toga vam tijelo neprestano žudi za visokoenergetskom masnom ili slatkom hranom koja će brzo riješiti problem, a otkriveno je da upravo ona ima negativan utjecaj na kvalitetu sna.

Prekomjerna težina može ozbiljno opterećivati zglobove, posebno koljena. Zglobove svakodnevno trošimo svi, ali prekomjerna težina opterećivat će ih i trošiti još brže. Pored toga, upalni procesi povezani s povećanjem tjelesne težine mogu pridonijeti problemima i s manje opterećenim zglobovima ruku.

Zahtjevan posao sigurno doprinosi kronično visokoj razini stresa, ali doprinosi joj i loša prehrana. Hrana koja vam povećava razinu stresa ista je ona koja vam smanjuje šanse za mršavljenje, dok hrana koju biste trebali jesti kad želite smršavjeti ublažava stres. Hrana bogata rafiniranim šećerima može povisiti razinu hormona stresa, poput kortizola. Sladoled ili gazirani sok bogat šećerom naglo će vam podići razinu šećera u krvi, a zatim i naglo spustiti. Nisku razinu glukoze u krvi vaš će mozak doživjeti kao životnu ugrozu pa, kako bi ponovno potaknuo glad, izlučit će još više kortizola, koji uzrokuje osjećaj stresa.

https://bloghr.vitadu.com/clanek/308/blog/Ovladajte-stresom-pomou-zdrave-prehrane.html

Kad skinete nakupine oko trbuha, večera će vam biti još ukusnija. Ovo vam vrlo vjerojatno još nitko nije ponudio kao razlog za mršavljenje, ali radi se o ozbiljnoj tvrdnji iza koje stoje znanstvenici sa Sveučilišta Stanford. Otkriveno je da pretili imaju slabiji osjet okusa od vitkih ljudi. Prema jednoj teoriji, razlog je prekomjerna upotreba okusnih pupoljaka, a prema drugoj teoriji, hormonalne promjene koje uzrokuje mršavljenje mijenjaju način komunikacije receptora okusa s mozgom.

Ako osjećate da vam treba dodatna podrška, motivacija i vodstvo kako biste skinuli nepotrebni teret nakupljenih kilograma, ne brinite jer VITADU tim je tu za Vas!

#ostanimoodgovorni - brinimo za svoje cjelokupno zdravlje! 

#životidedalje

https://www.vitadu.hr/