Blog VITADU
vitadu.com SK

Glukomanan!

Glukomanan - biljno vlakno koje dokazano doprinosi mršavljenju!

Glukomanan je prirodno biljno vlakno topivo u vodi i ekstrahirano iz korijena biljke konac. Na tržištu je dostupno kao dodatak prehrani, ali se i dodaje pojedinim namirnicama, poput određenih vrsta tjestenina ili brašna. Primjerice, upravo je glukomanan glavni sastojak shirataki rezanaca - "konjac noodles" - koje su dio ponude Super slim VITADU prehrane!

glukomanan

Ova tjestenina ne sadrži gluten, ugljikohidrate, laktozu ni šećer, a što je najbitnije za one s viškom kilograma, ima samo 7,7 kalorija na 100 grama, dok ista količina standardne tjestenine sadrži 350 kalorija.

Kako glukomanan doprinosi mršavljenju?

Glukomanan je biljno vlakno topivo u vodi  koje, kao i druga vlakna te vrste, doprinose gubitku kilograma na više načina, stoji u članku objavljenom u The Journal of Nutrition:

Osim navedenoga, glukomanan kao prebiotik hrani prijateljske bakterije u crijevima koje ga pretvaraju u kratkolančane masne kiseline poput butirata, koje štite od nakupljanja masnoga tkiva. Hranjenje crijevnih bakterija ima i dodatne dobrobiti – studija objavljena u Gut microbes potvrdila je vezu između broja pozitivnih crijevnih bakterija i tjelesne težine.

Ukoliko još niste probali ovu visokovrijednu niskokaloričnu tjesteninu upitajte naše VITADU savjetnike i iskusite sve njene dobrobiti!

#ostanimoodgovorni - brinimo za svoje cjelokupno zdravlje!

#životidedalje

https://www.vitadu.hr/