Blog VITADU
vitadu.com SK

Uzroci i posljedice jo-jo efekta

Jo-jo efekt

Ono od čega najviše strahuju pojedinci koji žele smršaviti je jo-jo efekt. Jo-jo efekt se odnosi na povratak izgubljenih kilograma, odnosno vraćanje na staru težinu, a ponekad nakupe još više kilograma nego što su imali prije procesa mršavljenja. 

Budući da proces mršavljenja ipak zahtjeva određenu disciplinu, trud i strpljivost, jo-jo efekt jako frustrira te obeshrabruje pojedinca da ponovno krene gubiti suvišne kilograme.

Razmotrimo stoga glavne razloge zašto se jo-jo efekt javlja:

Važno je napomenuti da su ovo okidači za jo-jo efekt, a posljedice svih ovih nabrojanih okidača su sljedeće:

Dijeta bez jo-jo efekta

Kao što vidimo, dijete, brzi gubitak kilograma i nepravilna prehrana nisu isplativi. Štoviše, štetni su. Da biste izbjegli jo-jo efekt i zdravstvene rizike, slijedite ove upute:

Kvalitetan plan prehrane omogućuje:

Ako ste odlučili smršaviti, svakako imajte na umu ove smjernice i uložite u nutricionista koji će vam uštedjeti vrijeme i energiju, ali i sačuvati zdravlje.
 
  • Bolje zdravlje, više energije i životnog entuzijazma su dovoljni razlozi da se obratite VITADU savjetniku koji će za vas napraviti individualni plan prehrane i pomoći vam da učinite  PRVI NAJBOLJI KORAK PREMA ZDRAVLJU!

Uz naše visokokvalitetne VITADU obroke unijet ćete dovoljnu količinu proteina, izgraditi i održati mišičnu masu, smanjiti unutarnje masnoće, uravnotežit razinu šećera u krvi i što je najvažnije poboljšat opće zdravstveno stanje. 

  • Zato ne oklijevajte pozvati naše VITADU savjetnike i dogovoriti konzultacije kako bi što prije dostigli svoj cilj.

#OstanimoOdgovorni - brinimo za svoje cjelokupno zdravlje! 

  • Uz Vas je VITADU tim i blogerica Noa!

https://www.vitadu.hr/