Blog VITADU
vitadu.com SK

Pretilost nije samo estetski problem!

Debljina ili pretilost odavno nije samo estetski problem, iako se najviše naglašava taj negativni aspekt debljine. Debljina se definira kao bolest koja se očituje kroz prekomjerno nakupljanje masnog tkiva u organizmu. Hrvatski zavod za javno zdravstvo također navodi debljinu kao bolest.

Okidači za višak kilograma(Foto: Shutterstock)

Debljina se definira kao bolest zato što izaziva niz drugih metaboličkih poremećaja i ugrožava zdravlje. Pritom je posebice opasno visceralno masno tkivo koje se nakuplja oko trbuha i unutrašnjih organa. Tako osobe koje pate od debljine imaju daleko veći rizik i za:

Ovom popisu se mogu pridružiti i svakodnevni izazovi uzrokovani debljinom kao što su:

Debljina je bolest koja ne utječe samo fizički na naše tijelo, već i emocionalno, mentalno i socijalno.

Što pomaže kod trajnih rezultata u borbi protiv debljine?

Ako patite od debljine, onda jednostavno nije moguće očekivati rezultate preko noći. Bit će potrebno vrijeme i strpljenje, i upravo zbog toga morate pronaći zdravorazumsku formulu za vas kako biste izdržali proces i, štoviše, uživali u njemu.

Kako je uzrok debljine složen, takav će trebati biti i pristup. 

U svakom slučaju, najbolji pristup rješavanju debljine sastoji se od nekoliko stručnjaka, a to su:

Bolje zdravlje, više energije i životnog entuzijazma su dovoljni razlozi da se obratite VITADU savjetniku koji će za vas napraviti individualni plan prehrane i pomoći vam da učinite  PRVI NAJBOLJI KORAK PREMA ZDRAVLJU!

Uz naše visokokvalitetne VITADU obroke unijet ćete dovoljnu količinu proteina, izgraditi i održati mišičnu masu, smanjiti unutarnje masnoće, uravnotežit razinu šećera u krvi i što je najvažnije poboljšat opće zdravstveno stanje. 

#OstanimoOdgovorni - brinimo za svoje cjelokupno zdravlje! 

https://www.vitadu.hr/