Blog VITADU
vitadu.com SK

Jednostavno, brzo i hranjivo...

(foto: Thinkstock)

  •  U ovim ljetnim vrućinama posebno je važno održati zdrave prehrambene navike - unositi dovoljno proteina i nutritijenata.
  • Kada krenu ljetne sparine nikome se ne da provoditi previše vremena za vrućim štednjakom.
    • Mnogi tada pokleknu i okrenu se hrani iz dostave ili nekom drugom kupovnom fast foodu. 

No u ovim je mjesecima vrlo važno paziti na prehranu jer nam je metabolizam sporiji a kilogrami se (unatoč vrućini) tope puno sporije. Ključno je paziti na dnevni unos proteina i povrća, zato vam VITADU tim predlaže vrlo ukusnu i jednostavnu pileću salatu - koje možete lako prilagoditi vašoj Vitadu etapi.

Brzi ručak - Salata s grill piletinom i povrćem

Možda niste pobornik salate  kao glavnog jela , ali sadržaj ove salate toliko je bogat da vam zaista neće trebati neko dodatno jelo. 

Zdravi sastojci  koje sadrži čine ju još boljom i možete jesti bez grižnje savjesti i koliko god želite!

Rajčica, endivija ,  krastavac ,  rukola ,  feta sir ili light mozzarella , ili koji god vam još sastojak padne na pamet – slobodno ga ubacite!

Začinite je s malo  himalajske soli ,  maslinovog ulja  i aceta balsamica i uživajte u blagodatima ove divne i ukusne salate!

Sastojci:

Priprema:

  1. Pileća prsa narezati na filete, posoliti ih i biberiti te ispeći na grill tavi; kada su pečeni, ohladiti ih i narezati na manje trake
  2. U većoj zdjeli pomiješati endiviju i rukolu te ih pokapati s maslinovim uljem i acetom i promiješati; dodati cherry , krastavac i fetu sir pa po potrebi još začiniti maslinovim uljem i acetom te posoliti himalajskom soli
  3. Na vrh salate poslagati pečeno meso i kockice feta sira
  4. Po želji, poslužite uz komad prepečenog VITADU proteinskog kruha

 

Dobar tek želi vam Vitadu tim i blogerica Noa.

#ostanimoodgovorni - brinimo za svoje cjelokupno zdravlje! 

https://www.vitadu.hr/