Blog VITADU
vitadu.com SK

Navike i tjelesna aktivnost!

Kao i sve druge navike i ove usvajamo tijekom cijelog životnog vijeka.

Postoje i osobe koje su u odrasloj dobi počele pridavati vise pažnje ovoj aktivnosti nakon što su spoznale da tjelesna aktivnost pozitivno utječe na njihovo zdravlje i blagostanje ili pak da ovom aktivnošću mogu kontrolirati tjelesnu težinu i postići željenu.

  • Kada govorimo o tjelesnoj aktivnosti kao navici valja spomenuti da je sastavljena od malih „mikro“ ponašanja koja bi trebala postati učestala kako bi se izgradila ova navika.
    • Primjerice, redovit odlazak u teretanu, pripremanje za teretanu, oblačenje, plan vježbanja, vježbanje, tuširanje nakon treninga i slično.

KADA GOVORIMO O LOŠIM NAVIKAMA, ČESTO SE POSTAVLJA PITANJE TREBA LI IH IZBACITI ILI ZAMIJENITI ZDRAVIJIMA?

Neuroznanstvenik Elliot Berkman objašnjava kako je lakše početi raditi nešto novo, nego prestati raditi nešto iz navike bez zamjenskog ponašanja.

Osobe koje žele lošu naviku izbaciti odnosno prekinuti iz razloga što je ona u skladu s njihovim vrijednostima to će i učiniti brže nego pojedinci koji su na promjenu potaknuti bilo kojim vanjskim faktorom, poput pritiska okoline i slično.

Za dodatnu podrška, motivaciju i vodstvo u stvaranju novih navika koje će vas sigurno dovesti do "ciljne linije" VITADU tim je tu za Vas!

#ostanimoodgovorni - brinimo za svoje cjelokupno zdravlje! 

#životidedalje

https://www.vitadu.hr/