Blog VITADU
vitadu.com SK

Nerijetko samo mislimo da smo gladni...

Mislite da ste gladni? Jeste li baš sigurni? Nutricionisti tvrde da taj osjećaj većina ljudi nikada ni ne stigne osjetiti!

Puno puta u danu kažemo da smo gladni - kad prolazimo ispred fast fooda i osjetimo miris pljeskavice, kad znamo da se bliži vrijeme ručka, kad na reklami vidimo omiljenu slasticu. Međutim, pitam se kada smo zadnji put ZAISTA bili gladni - ne mislim pritom na to kad smo zadnji put doživjeli žudnju za hranom ili pad šećera u krvi.

Kada naše tijelo nije u ravnoteži teže je procijeniti zašto želimo jesti, nije lako shvatiti pratimo li vlastitu urođenu intuiciju ili smo samo zaželjeli bezrazložno pojesti nešto što volimo. Isto tako postoji opasnost da nismo ni svjesni, ali patimo od nekog hormonalnog poremećaja koji znaju imati takav efekt. Dakle pogrešno je samo zato što smo odlučili da želimo nekontrolirano jesti svaliti to na svoju fizičku potrebu. 

Metabolička fleksibilnost je sposobnost tijela da se prilagodi i koristi ono gorivo koje mu je dostupno - glukozu ili masnoću - i plodno je tlo za autentično intuitivno jedenje.

https://bloghr.vitadu.com/index.php?mh=4&yr=2021

#ostanimoodgovorni - brinimo za svoje cjelokupno zdravlje! 

#životidedalje

https://www.vitadu.hr/