Blog VITADU
vitadu.com SK

50+

Sve veći broj istraživanja ide u prilog tezi da bi starije osobe trebale konzumirati više PROTEINA. Naime, takva prehrana igra ključnu ulogu u održavanju mišićne mase i snage.

Također, znanstveno je potvrđeno da su proteini zaslužni za gubitak kilograma, što je kod starijih osoba važno u prevenciji kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa. Naime, bjelančevine smanjuju apetit, ubrzavaju metabolizam, a već spomenuta mišićna masa sagorijeva kalorije. Studije su potvrdile da unos proteina ima veze sa snižavanjem razine “lošeg” LDL kolesterola te snižava krvni tlak.

Osim što ćemo konzumirajući proteine biti fit, brže ćemo se i oporaviti nakon ozlijede - više je studija potvrdilo da prehrana bogata proteinima doprinosi bržem i kvalitetnijem zacjeljivanju rana.

Prema jednom američkom istraživanju, nedavno provedenom na oko 2.600 ispitanika prosječne dobi 60 godina, pokazalo se da je muškarcima potreban dnevni unos od najmanje 85 grama proteina, a ženama oko 75 grama dnevno.

VITADU obroci su pun pogodak za svakog tko želi ubrzati metabolizam, izgubiti višak kilograma i svoje zrele godine učiniti produktivnijim. To su potvrdili brojni naši korisnici koji su nakon VITADU programa zdravog mršavljenja odlaske liječniku zamijenili aktivnostima za koje su mislili da više nisu za njih - jer su "prestari".