Blog VITADU
vitadu.com SK

Moje proljeće...Moje BUĐENJE!

          https://bloghr.vitadu.com  "POZDRAV PROLJEĆU"

Kroz predavanje "PRAVILNOM PREHRANOM ČUVAMO ZDRAVLJE" - naša Olga Grozdaničova - ing. Nutricionizma, zaista je probudila mnoge prisutne da je pretilost prvenstveno zdravstveni, a ne isključivo estetski problem. Svojom neposrednošću i jednostavnim izlaganjem zadržala je pozornost publike do samoga kraja predavanja. Jer naša Olga bavila se čovjekom. Ono što mi jesmo - što trebamo da bismo bili zdravi i produktivni. Iako naš izgled doprinosi našem samopouzdanju, samo zdrav čovjek može imati i zdravo samopouzdanje. I na tom temelju je postavljen VITADU program.

Da naša biografija postaje naša biologija - kako naše životne navike mogu doprinjeti zdravlju ili ga sabotirati - svjedoče iskustva iz Olgine prakse. Znanje stečeno na studiju dijetologije i dijetetike usavršava već punih 36 godina - rezultat čega je  prehrambeni koncept VITADU - kojim je dokazala da hrana zaista može biti lijek. U svojoj ambulanti ona ne liječi simptome prepisujući farmaceutske pripravke, već se bavi samim uzrokom mnogih bolesti - koje su posljedica oku nevidljivih unutarnjih masnoća koje se skupljaju na vitalnim organima.

Tokom predavanja prisutni su imali priliku "vidjeti ono nevidljivo" - jednostavnim testom InBody.

Pregledom uživo, prisutni su dobili uvid u sve prednosti ove dijagnostike. U samo nekoliko minuta skenirano je cijelo tijelo, nakon čega su dobiveni rezultati mjerenja uspoređeni sa standardnim vrijednostima u zdravom organizmu - primjereno životnoj dobi i spolu.

Osim viscelarne masnoće, mjeri se i količina vode u organizmu - njena raspoređenost u udovima, te postotak mišične mase.

Mjerenje količine minerala u prevenciji i liječenju osteoporoze je još jedan od benefita ovog pregleda.

Uvođenjem InBody pregleda, VITADU SAVJETOVALIŠTE potvrđuje svoju reputaciju cjelovite brige za čovjeka i njegovo zdravlje.

 

         Vaš VITADU tim i blogerica Noa.