Blog VITADU
vitadu.com SK

TIKVICE su dobre za mršavljenje i liječe mnoge bolesti!

TIKVICE su vrlo korisne za mršavljenje i liječe različite bolesti organa za probavu, srca i krvožilnog sustava, a štite i od raka.

Sadrže veliku količinu vlakana koja pomažu pri smanjenu apsorpcije masti, a korisne su u prehrani koja ima za cilj sniziti loš kolesterol i trigliceride.Niskokalorične su i zato se preporučuju kao idealna hrana kada želite da izgubite višak kilograma. Uz vašu omiljenu VITADU juhu su dobitna kombinacija na putu prema vašoj idealnoj liniji.

 

Tikvice obiluju magnezijom, mineralom koji smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara, ali i pomaže tijelu u odbrani od virusnih infekcija. Kalij, kojim ova namirnica, također, obiluje, održava normalnu ravnotežu tjelesnih tekućina, regulira krvni tlak i rad srca.

 

Nutrijenti koje sadrži tikvica blagotvorno djeluju i na zdravlje probavnog sustava. Visok unos prehrambenih vlakana pozitivno utiče na pražnjenje crijeva, a samim tim i uklanjanje toksina iz organizma, dok, prema nekim studijama, folna kiselina, vitamin C i beta-karoten pružaju zaštitu stanicama crijeva od spojeva koji su potencijalni kancerogeni.

 

 

 

 

 

Uz VITADU koncept mršavljenja ne samo da skidate suvišne kilograme, već čuvate i poboljšavate svoje zdravstveno stanje. 

 

https://www.vitadu.hr/