Blog VITADU
vitadu.com SK

KETOZA i mršavljenje!

 
  • Sve se više piše o velikom gubitku kilograma osoba koje su na tzv. "Keto dijeti" - ishrani bogatoj mastima i mesom, a siromašnoj ugljikohidratima - u čemu važnu ulogu igra ulazak osobe stanje KETOZA.
    • Zašto je to tako i u čemu je prednost VITADU koncepta - pitali smo našu Olgu!
 
U svakoj dijeti tijelo može biti u ketozi.  
U niskoenergetskoj dijeti, kada tjelo gubi MIŠIČNU masu gubi i nešto iz tjelesne masnoće. I kad se gubi masno tkivo tjelo ulazi u ketozu. To je znak da se mršavi. Koncept mršavljenja VITADU je u pokretanju našeg metabolizma ispravnom hranom.  Sve je u njemu tako sastavljeno da tjelo gubi samo masno tkivo - ne samo TJELESNU MASNOĆU već i UNUTRAŠNJU. Kad osoba smršavi niskoenergetskom dijetom (tokom dijete tjelo može biti u ketozi) izgubi mIsiće, vodu i tjelesnu masnoću. Unutrašnja (visceralna) masnoća se ne potroši - tako da se ni zdravstveno stanje posebno ne mijenja.  
U Vitadu se na 1.mjestu troši visceralna masnoća. Zbog toga se i naše zdravlje kompletno popravlja (tlak, sećer u krvi, masna jetra, kolesterol) . Troši se i tjelesna masnoća i brže se smanjuje konfekcijski broj, zbog toga što su masne stanice puno veće nego misićne (koje tjelo gubi neispravnom dijetom).
Kada tjelo gubi samo masno tkivo - na programu VITADU  - čovjek se osjeća pun energije i ne osjeti glad.
Nema krize zbog gladovanja, a proces mršavjenj se odvija neometano, što nije slučaj kod niskoenergetskih dijeta.
Uz napomenu da postoji velika razlika kada je organizam u stanju ketoze i ketoacidoze. 
O tome poslije...u nekom narednom blogu.
 
  • Hvala našoj Olgi za stručnu pomoć kod svih vaših tema i dilema.
    • I ovog ljeta smo tu za vas.
      • Vaš VITADU tim i blogerica Noa.