Blog VITADU
vitadu.com SK

Intervalni post 16/8

"Draga Noa, redovito te pratim i sa zanimanjem čitam tvoj blog. Isprobala sam već mnoge dijete i imala dobre rezultate, ali prije ili kasnije zbog jo-jo efekta sam sve teža!
Naišla sam na novu, dosta hvaljenu metodu, Intervalni post 16/8.
16 sati se posti, a 8 sati se jede (2 obroka).
Što ti misliš o ovoj metodi!
Hvala ti, Mia."

  • Draga Mia!

Tvoj organizam radi svaku minutu, tako i regeneracija i odstranjivanje stanica u tijelu - da bi mogla ispravno funkcionirati. Šta misliš, kada tijelu ne daješ odgovarajuću hranu 16 sati od čega će Tvoje stanice živjeti i regenerirati se?

Kad tijelo ima 16 sati posta i tada mora imati energiju. Odakle je uzima? Iz mišićnog tkiva - zbog toga što ga nemaš s čime zaštititi.

Ova dijeta 16/8 je novi modni tred - kao što ih je bilo dosad bezbroj. Ako želiš pomoći tijelu ne možeš mu uzeti važne materije koje ono dobija kroz ishranu. Takvom dijetom ćes napraviti svojem tijelu više štete nego koristi. Izgubit ćes mišičnu masu i usporiti metabolizam. Tvoje tijelo počinje živjeti sa manje kalorija, da bi kasnije kad pojedeš bilo što kalorično automatski pravio "ratne zalihe" za slučaj nove gladi - i to u obliku neželjenog masnog tkiva. O tome kako niskokalorične dijete stvaraju uzbunu u tijelu, kako ono usporava brzinu i prvom prilikom - čim dobije više hrane - nastoji povratiti izgubljeno i stvoriti dodatne zalihe za slučaj nove gladi, pisala sam u ranijim objavama. Tako da je jo - jo efekt i u ovom slučaju neminovan.

Svi koji se žele trajno riješiti viška kilograma, trebaju promijeniti stare i usvojiti nove - zdrave - navike. I to nije ništa novo.Većina osoba to zna, no zbog kratkoročnih ciljeva izgube dugoročne rezultate. Pri čemu je najveća nastala šteta ona nevidljiva - vicelarna masnoća na organima, koja ozbiljno može naštetiti našem zdravlju. 

Stoga, VITADU koncept nije tek jedna od dijeta, već "Životni put" na kojem usvajamo nove - zdrave - navike hranjenja, dok istovremeno gubimo neželjene kilograme i poboljšavamo opće stanje organizma.

Na "VITADU putu" niste sami.

Mi smo tu za Vas i zbog Vas. Vitadu tim, i vaša blogerica Noa.