Blog VITADU
vitadu.com SK

Ako ste često gladni...

 

Jeli ste prije nekoliko minuta i već osjećate glad? Prepuštanje porivu da opet jedete može loše utjecati ne samo na vašu liniju nego i na vaše zdravlje, posebno ako u tim trenutcima birate nezdravu hranu.

Prekomjerna glad znak je da tijelo treba više hrane, ali često je posljedica neravnoteže hormona gladi koja se može pojaviti iz različitih razloga koji, između ostalog, uključuju neadekvatnu prehranu i određene životne navike.

Osim toga, ne smijete zanemariti uzimanje određenih lijekova, kao ni određene zdravstvene probleme.

1. Izbjegavate zeleno povrće

Zeleno povrće nije dio vaših obroka? Onda nemojte biti iznenađeni ako jedete 10 puta dnevno. Zeleno povrće bogato je vlaknima, a nedostatak vlakana može uzrokovati pretjeranu glad.

2. Ne konzumirate dovoljno proteina

Proteini se sporije razgrađuju i zato nas duže drže sitima, zbog čega je bitno jesti ih u dovoljnim količinama. Ako ne jedete meso, ne trebate se brinuti o unosu proteina jer ih možete dobiti iz biljaka kao što su grah, grašak, mahune, orašasti plodovi i sjemenke. 

Kada osvijestite razlog, uz pomoć naših VITADU savjetnika pronaći ćete i rješenje!

Uz naše visokokvalitetne VITADU obroke unijet ćete dovoljnu količinu proteina, izgraditi i održati mišičnu masu, smanjiti unutarnje masnoće, uravnotežit razinu šećera u krvi i što je najvažnije poboljšat opće zdravstveno stanje. 

#OstanimoOdgovorni - brinimo za svoje cjelokupno zdravlje! 

https://www.vitadu.hr/