Blog VITADU
vitadu.com SK

Top10 razloga zašto morate konzumirati PROTEINE! 1.dio

Osim toga, donosimo 10 razloga zašto morate konzumirati proteine:

 

1.Proteini pomažu u gubljenju viška kilograma.

Prehrana bogata proteinima odlična je strategija u postupku gubljenja kilograma. Naime, znanstveno je potvrđeno da veća količina proteina potiče topljenje masti na tri načina:

Stoga su VITADU obroci pun pogodak za svakoga tko želi na zdrav način trajno izgubiti višak kilograma i sačuvati mišičnu masu.

https://bloghr.vitadu.com/index.php?mh=7&yr=2019

 

2. Proteini smanjuju osjećaj gladi.

Studije su zaključile da su upravo proteini najzasitniji makronutrijent (u usporedbi s mastima i ugljikohidratima). Ovo je iznimno važno onima koji žele izgubiti višak kilograma jer sitost doprinosi manjem unosu hrane i lakšem postizanju kalorijskog deficita koji je neophodan za mršavljenje.

 

3. Proteini ubrzavaju metabolizam.

Svaka namirnica ima svoj termički efekt, odnosno da bi je tijelo probavilo potrebno je utrošiti određenu količinu energije. No, proteini imaju prosječno triput veći termički efekt nego ugljikohidrati i masti. Hrana bogata proteinima značajno ubrzava metabolizam i povećava kalorijsku potrošnju.

 

4. Proteini pozitivno djeluju na snižavanje kolesterola.

Kardiovaskularne bolesti najčešći su uzročnik smrtnosti u svijetu. Visok kolesterol, posebno onaj kojeg nazivamo lošim (LDL) jedan je od faktora rizika od srčanih bolesti. Studije su potvrdile da unos proteina upravo ima veze sa snižavanjem razine LDL kolesterola.

 

5. Proteini su dobri za zdravlje kostiju.

Sve vrste proteina, i biljni i životinjski, imaju značajan pozitivan utjecaj na zdravlje kostiju. Osobe koje unose više proteina prehranom održavaju bolju kvalitetu kostiju što je iznimno bitno u starijim godinama kada to znači i smanjen rizik od fraktura i osteoporoze.

 

...ostalih 5 razloga donosimo u narednom blogu.

Vaš VITADU tim i blogerica Noa.

https://www.vitadu.hr/