Blog VITADU
vitadu.com SK

4 navike koje troše kalorije!

VITADU koncept i male sitnice za sagorijevanje kalorija su dobitna kombinacija za vašu liniju!

 

 

Izbjegavajte sjedenje - Ako na poslu pričate telefonom ili dogovarate nešto s kolegom iz drugog ureda, radije to radite stojeći nego sjedeći. Sjedenje također sagorijeva manju količinu kalorija, ali stajanje u prosjeku troši 33 posto više kalorija nego sjedenje.

 

Prošećite što češće - Prošećite poslije doručka ili na pauzi. Osim što je neprekidno dugo sjedenje loše za vašu kralježnicu i mišiće, šetnja potiče rad metabolizma. Šetnja od 20 minuta sagorijeva 100 kalorija a na vama je da to vrijeme rasporedite tokom dana.

https://bloghr.vitadu.com/clanek/120/blog/HODANJEM-do-zdravlja.html

 

Koristite stepenice - Ako se ujutro ne rekreirate, svakako koristite stepenice na izlazu iz zgrade i nemojte nikako čekati dizalo. Minuta svakog spuštanja ili penjanja po stepenicama sagorijeva sedam kalorija. Što ste na višem katu, više kalorija ćete potrošiti.

 

Naspavajte se - Ako ste ikada pomislili da nedostatak sna nije mala stvar, sve više istraživanja potvrđuje da je dobar san itekako bitan. Osim što spavanje utječe na zdravlje i količinu energije tokom dana, adekvatan san smanjuje sklonost debljanju. Naime, stručnjaci tvrde kako se sklonost debljanju povećava za 23 posto ako spavate samo šest sati. Ako spavate samo pet sati, rizik se povećava za 50 posto pa čak i do 70 posto ako spavate četiri sata dnevno.

 

 

https://www.vitadu.hr/