Blog VITADU
vitadu.com SK

Što se zbiva s tijelom kada iz prehrane izbacite šećer?

Konzumacija velikih količina šećera štetna je i opasna za zdravlje, upozoravaju liječnici. Nutricionisti su objasnili što se zbiva u tijelu kad prestanemo jesti šećer!

https://bloghr.vitadu.com/clanek/105/blog/Ovisnost-novog-doba-koja-prolazi-nezapazeno.html

 

1. U početku osjećamo pojačanu žudnju za hranom!

Navikli ste nakon obroka pojesti nešto slatko poput sladoleda ili kolača, no bez toga sad se javlja velika praznina.

Možete primijetiti da isprva još žudite za slatkim, no taj će osjećaj polako nestajati . Ključ je u tome da se oduprete tim porivima i znate da postoji svjetlo na kraju tunela.

Zahvaljujuči našim VITADU desertima "žudnja za slatkim" nestaje!

2. Razine šećera u krvi će se ubrzo ujednačiti!

Ako šećerne kalorije zamijenite vlaknima i ugljikohidratima iz povrća i voća te povećate unos proteina i zdravih masnoća, to će pomoći u stabilizaciji razine šećera u krvi.

To je i najveći efekt koji ćete osjetiti kad prestanete uzimati šećer. Osjećat ćete se puni energije i uz bitno manji osjećaj letargije. Što su sa zadovoljstvom istakli brojni sudionici VITADU koncepta - koji ne samo da su uspješno skinuli višak kilograma, već su i svoju ovisnost o šećeru zamijenili zdravim prehrambenim navikama.

3. Bit ćete bolje raspoloženi!

Ako ste ranije često mijenjali raspoloženja, stabilizacija razine šećera u krvi može vam pomoći da se osjećate bolje.

Ukoliko ste posezali za slatkišima tijekom stresnog dana, tu ćete naviku ostaviti za sobom . Znanstvena studija iz 2019. godine pokazala je da konzumacija šećera ne pomaže u stvaranju dobre volje, nego unutar samo jednog sata nakon što ste pojeli slasticu osjećate zamor i pospanost.

VITADU obroci održavaju normalnu razinu šećera u krvi - a time i dobro raspoloženje!

4. Osjet okusa će se izoštriti

Ako vam se čini da je zdjelica borovnica ili malina siromašna okusom u odnosu na komad torte, uskoro ćete otkriti da su prirodni voćni šećeri vrlo ukusni.

Iznenadit ćete se koliki je osjećaj zadovoljstva nakon samo jedne porcije voća ili salate!

5. Dugoročno pomažete zdravlju srca

Odrasli koji uzimaju od 17 do 21 posto dnevnog unosa kalorija iz šećera imaju 38 posto veći rizik od obolijevanja od kardiovaskularnih bolesti u odnosu na one ljudi čiji je unos samo osam posto. Tvrde to autori studije JAMA Internal Medicine. Bez obzira debljate li se od kolačića ili ste na istoj kilaži, autori ističu kako je višak šećera u krvi povezan s povišenim krvnim tlakom, trigliceridima, lošim LDL kolesterolom, a sve to tijekom vremena negativno utječe na zdravlje srca.

Uzimajući u obzir te i mnoge druge zdravstvene dobrobiti - naš VITADU tim, na čelu sa Ing.Nutric. Olgom Grozdaničovom je kroz svoju praksu dokazao da VITADU koncept nije tek jedna od dijeta za mršavljenje, već program koji doprinosi ukupnom zdravstvenom boljitku svakog našeg korisnika.

 

 

https://www.vitadu.hr/