Blog VITADU
vitadu.com SK

Život na klackalici!

 

 

Bili mi toga svjesni ili ne, postoji povratna veza između naših emocija i hrane koju jedemo.

Često, uslijed negativnih emocija - osjećaja usamljenosti, ljutnje, frustriranosti nakon svađe s partnerom ili “toksičnog” dana na poslu - ljudi posežu za “utješnom hranom” kojom “otupljuju” emocije.

Najčešće je riječ o hrani koja nije zdrava niti nutritivno zadovoljava potrebe organizma (poput čokolade, sladoleda, čipsa i ostalih grickalica…), koja dugoročno uz sjedilački način života može pridonijeti povećanju tjelesne težine i brojnim zdravstvenm problemima.

Budući da je osoba u većini slučajeva svjesna da konzumirana hrana nije dobra kako za njeno zdravlje, tako i za fizički izgled, nakon prejedanja nastaje veliki osjećaj krivnje, koji potom ublažava s još više “utješne hrane” i tako ulazi u začarani krug:  Osjećam se loše – jedem – osjećam se loše...Redukcijska dijeta..."jo-jo"efekt...

https://bloghr.vitadu.com/clanek/58/blog/Kako-izbjei-jo-jo-efekt.html

  • Izlazak iz tog začaranog kruga nije lak, naročito kada nemate stručno i pouzdano vodstvo. Zato su tu naši VITADU savjetnici - koji će vas ne samo naučiti što i kada jesti kako bi se riješili viška kilograma, već su tu za vas kako bi vam pružili psihičku podršku. Zbog toga su vrlo važne konsultacije svakih 14 dana kako bi savjetnik pratio vaš napredak prema cilju. Konsultacije su besplatne i osmišljene tako da vam pruže potpunu podršku na putu prema vašem "novom ja".
  • Prva dva-tri dana su dani prilagodbe metabolizma i samim tim je za očekivat manju glad što ne znači da morate gladovati jer dozvoljene namirnice možete jesti koliko želite - u okviru onoga što vam preporuči vaša savjetnica. Nakon toga slijede dani kada se svi VITADU korisnici osjećaju puni energije.

 

  • Već na prvom vaganju brojke će biti manje, a vaše samopouzdanje veće. 
    • Stoga učinite prvi korak, a za ostalo ne brinite.
      • Jer uz vas je vaš VITADU tim i blogerica Noa.