Blog VITADU
vitadu.com SK

NAVIKE kojih biste se trebali riješiti ukoliko pokušavate smršaviti!

Kalendar-Dijeta

Osmislili ste plan mršavljenja kojeg se pridržavate, ali nikako ne uspijevate izgubiti kilograme? Vjerovatno još uvijek prakticirate neke od sljedećih navika.

NIKADA NE PRESKAČITE DORUČAK bogat proteinima, jer je on naročito bitan u procesu mršavljenja. PROTEINI pomažu da sagorite veći broj kalorija tijekom dana, doprinose boljem raspoloženju i osiguravaju dovoljno energije za sve izazove koji vas čekaju.

Ljudi često misle da će im izgladnjivanje pomoći da dobiju zavidnu figuru. Ovo dovodi do suprotnog efekta jer ćete se kasnije prejedati i izgubit ćete motivaciju. Iz ovog razloga biste trebali unaprijed planirati kada vrijeme obroka i namirnice koje ćete jesti.

Gotovo svi stručnjaci savjetuju konzumiranje veće količine hrane tokom ručka, što uključuje i desert. Za večeru biste trebali jesti nešto laganije, kao npr. kuhano povrće i juhu. Ovakav način ishrane poboljšava kvalitetu sna i smanjuje jutarnji umor.

Ona sadržavaju mnogo šećera, koji uzrokuje poremećaj rada crijeva. Ovaj poremećaj je povezan s većinom bolesti koje su rasprostranjene u Zapadnim zemljama, a pretilost je jedna od njih.

Iako je teško promijeniti rutinu, trebali biste pokušati kako biste što prije vidjeli rezultate.

#ostanimoodgovorni - brinimo za svoje cjelokupno zdravlje! 

#životidedalje

https://www.vitadu.hr/