Blog VITADU
vitadu.com SK

Detox dijeta ??

Detoksikacijske dijete, drugi dio

Da li detox dijeta pomaže kod gubitka kilograma?

Većina detox dijeta preporučuje unos svježeg voća i povrća u obliku sokova, smoothi-ja i variva.
Ovakvi obroci imaju malo kalorija i naravno da će dovesti do gubitka kilograma.
Veliki nedostatak je što osoba vrlo brzo vrati kilograme jer ne usvoji zdrave prehrambene navike.

Ima li smisla „detoksicirati“ tijelo raznim napitcima od voća i povrća?

Naše tijelo ima svoje savršene mehanizme da nas štiti od toksičnih tvari. Ukoliko se desi da ti mehanizmi zakažu onda se radi o akutnoj toksičnosti koja obavezno zahtijeva liječnički tretman (npr. trovanje gljivama).

  • Kroničnoj toksičnosti smo izloženi svakodnevno i najčešće u malim količinama. U ovom slučaju doza je ono što neku tvar čini otrovom. Ukoliko svedemo korištenje plastične ambalaže na minimum, uzimamo hranu iz poznatih izvora (ili je sami uzgajamo bez pesticida) već smo napravili veliki pomak u smanjenju nakupljanja materija koje mogu imati za posljedicu kroničnu toksičnost. Tvari koje nam najviše štete (pesticidi, herbicidi, aditivi u plastici i sl.) ne mogu se izbaciti upotrebom napitaka. Šta više, dugotrajni detox režim može imati i drastične posljedice na naše zdravlje. Kombiniranje namirnica zahtijeva poznavanje kemije hrane, a malo je onih koji se sa sigurnošću mogu u to upustiti.

Bolje zdravlje, više energije i životnog entuzijazma su dovoljni razlozi da se obratite VITADU savjetniku koji će za vas napraviti individualni plan prehrane i pomoći vam da učinite  PRVI NAJBOLJI KORAK PREMA ZDRAVLJU!

Uz naše visokokvalitetne VITADU obroke unijet ćete dovoljnu količinu proteina, izgraditi i održati mišičnu masu, smanjiti unutarnje masnoće, uravnotežit razinu šećera u krvi i što je najvažnije poboljšat opće zdravstveno stanje. 

  • Zato ne oklijevajte pozvati naše VITADU savjetnike i dogovoriti konzultacije kako bi što prije dostigli svoj cilj.

#OstanimoOdgovorni - brinimo za svoje cjelokupno zdravlje! 

#ŽivotIdeDalje

  • Uz Vas je VITADU tim i blogerica Noa!

https://www.vitadu.hr/