Blog VITADU
vitadu.com SK

Hodanje nakon obroka!

Hodanje je svakodnevna navika čije koristi većina nas ne iskorištava maksimalno. Naime, hodanje može biti jedina fizička aktivnost potrebna da smršavite, naravno, uz kontrolirani VITADU program prehrane!

Foto Annie Spratt na Unsplash-u
(Foto Annie Spratt na Unsplash-u)

Jedna od najboljih stvari koju možete učiniti za vlastito zdravlje jest da nakon obroka pođete u šetnju.

  • Hodanje je samo po sebi solidna vrsta tjelovježbe, ali hodanje nakon obroka još je korisnije za tijelo jer ubrzava metabolizam, poboljšava probavu te smanjuje osjećaj stresa. Uz to, znatno smanjuje glikemijski indeks, poboljšava spavanje te ubrzava cirkulaciju.

Pješačite li svaki dan triput po 20 minuta, to će vam pomoći da dosegnete željeni broj dnevnih koraka i da smršavite.

  • Šetnja nakon jela pridonijet će i postizanju brojke od 10.000 koraka, koliko se preporučuje napraviti dnevno. To ne morate doživjeti kao pravu tjelovježbu, već kao rekreaciju tako da napravite oko sto koraka u minuti, odnosno hodate brzinom između četiri i šest kilometara na sat. Kako se brzina hoda povećava, cirkulacija se iz probavnog sustava premješta prema aktivnim mišićima kako bi dobili potrebnu energiju.

Zar to nisu dovoljni razlozi da se i vi pokrenete, kako bi uz VITADU  koncept brže i lakše dostigli vašu "ciljnu liniju" - pri čemu ćete stvoriti korisnu naviku koja će vam svakako pomoći održati novostečenu liniju!

#ostanimoodgovorni - brinimo za svoje cjelokupno zdravlje! 

#životidedalje

  • Uz Vas je VITADU tim i blogerica Noa!

https://www.vitadu.hr/