Blog VITADU
vitadu.com SK

Cheat day ili cheat meal?

" Da li tzv. "Cheat day" - dan kada se ne pridržavam načela VITADU prehrane - ugrožava moj metabolizam, odnosno pokrenuto mršavljenje ? "

(Foto: Shutterstock)

Planirano odstupanje ili "griješenje" u prehrani možda se može činiti kao da poništava sve dobro što ste postigli, no u stvari je potpuno suprotno -- oni su kao mini odmor za vaš um i tijelo. Upravo zato sve više modernih autora dijeta i načina prehrane povremeno ubacuje jedan dan kada se smije "varati" u dijeti.

Naravno, ne smijete se taj dan baš "ubiti" u hrani i natrpati se tako da ne možete disati... No sve dotle dok ostanete u granicama normale -- možete pojesti i hamburger i pomfrit, ili pizzu, sladoled ili kolače... 


A sad hoće li ti "grešni" dani biti jednom na tjedan ili jednom na dva tjedna, to je na vama, samo nemojte to prakticirati više od jednom tjedno jer onda gubi smisao. To može biti jedan obrok ili oba obroka u nedjelju -- u razumnim granicama, ili jednom na dva tjedna ako želite ekstra pripaziti. Najvažnije je da znate da su to trenuci kada možete jesti što god poželite, koja god vaša omiljena jela, koliko god kalorična bila -- i to bez grižnje savjesti! A u ponedjeljak nastavite dalje sa VITADU obrokom, imajući pri tom na umu da možete osjetiti pojačanu glad. U tom slučaju popijte čašu vode, šalicu biljnog čaja ili pojedite krastavac i kuhani bjelanjak ili cijelo kuhano jaje - ovisno o VITADU etapi u kojoj se nalazite. 

#ostanimoodgovorni - brinimo za svoje cjelokupno zdravlje! 

#životidedalje

https://www.vitadu.hr/