Blog VITADU
vitadu.com SK

Serotoninska dijeta!?

  • Draga Noa...U zadnje vrijeme puno se govori o "Serotoninskoj djeti" i njenim pozitivnim učincima, da smanjuje želju za slatkim. Ja imam taj problem. Ne mogu bez slatkog. Zanima me kako je to sa Vitadu djetom? Stalno se izmišljaju neke nove djete, a vi ste već dugo na tržištu, pa mi se činte nekako najsigurnijim.
    • Pozdrav od Klare!

 

  • Draga Klara...

Sigurno vam je poznato da je serotonin neurotransmiter koji ima odlučujući uticaj na naše raspoloženje i apetit. Zato je nizak nivo serotonina izvor depresije i anksioznog stanja. Pored toga, serotonin je i uzrok uznemirenosti koju mnogi ljudi doživljavaju u večernjim satima, u kojima "mozak žudi" za slatkom hranom.

Uobičajeno je da smo tokom dana u stanju održavati zdravu ishranu ili slijediti dijetu koju smo započeli s namjerom da smršavimo.

Međutim, naveče je normalno da se osjeti nezaustavljiva želja da jedemo slatke proizvode, i teško je ne pasti u iskušenje. To je zbog pada nivoa serotonina.

U stvari, ne postoje namirnice bogate serotoninom ili koje sadrže serotonin. Međutim, aminokiselina triptofan je prekursor neurotransmitera serotonina. Stoga, konzumiranjem namirnica bogatih triptofanom, proizvodnja serotonina je zagarantirana.

Pored konzumiranja hrane bogate triptofanom, vaša ishrana mora da sadrži vitamine C, B1, B6, B9 i B12, kalcij i cink koji pomažu u pretvaranju triptofana u serotonin. 

VITADU koncept je osmišljen kako bi svaki njegov korisnik uz sigurni gubitak kilograma poboljšao i svoje opće zdravstveno stanje. VITADU obroci sadrže sve što je vašem organizmu neophodno kako bi mogli dočekati večernje sate bez žudnje za slatkim.

Naši VITADU savjetnici će vam pomoći kod planiranja izbalansiranih i nutritivno vrijednih obroka - pri čemu će uzeti u obzir vašu dnevnu rutinu, ali i vaše "gušte". Zato se broj naših zadovoljnih korisnika svakim danom povećava. A među njima možete biti i Vi!

Nakon prvih nekoliko dana prilagodbe - uz VITADU koncept nema pada energije niti žudnje za šećerom, a samim tim niti tjeskobe koja je stalni pratilac uobičajenih redukcijskih dijeta.

Draga Klara, zar to nije ono za čim tragate !?

Radujemo se svakoj novoj suradnji!

  • Uz Vas je VITADU tim i blogerica Noa!

https://www.vitadu.hr

 +38517899999

 +38552579930