Blog VITADU
vitadu.com SK

Dijabetes - Tihi ubojica modernog doba!

Iako je pandemija bolesti COVID-19 preuzela najveći fokus zdravstvenog sustava, postoji tihi ubojica koji svake godine pogađa sve veći broj ljudi.

resim 3

Šećerna bolest naziva se globalnom epidemijom jer broj oboljelih osoba u svijetu raste do razina koje su bile nezamislive prije samo nekoliko desetljeća.

Razlog značajnom porastu ove bolesti je ubrzani stil života koji je većinom sjedilački, a hrana koja se zbog toga konzumira je brza i nezdrava.

Iz tog razloga se svake godine 14.11. obilježava Svjetski dan borbe protiv šećerne bolesti, kako bi se naglasila važnost njezinog ranog otkrivanja i stavio fokus na promjenu životnog stila ljudi.

Moderni način života podrazumijeva dugotrajno sjedenje i smanjenu tjelesnu aktivnost, osobito u urbanim područjima. Iz tog razloga, Međunarodna dijabetička federacija preporučuje bavljenje tjelesnom aktivnošću u trajanju od minimalno 30 do 45 minuta najmanje tri puta tjedno.

Osim aktivnosti, NAČIN PREHRANE igra sve veću ulogu u pojavi, ali i pobjeđivanju ove bolesti.  

Preventivom do zdravlja - naš je moto!

Naši VITADU savjetnici omogućit će vam pristup zdravoj i uravnoteženoj prehrani uz koju gubite neželjene kilograme i povećavate nivo životne energije koja nam je sada najpotrebnija!

#ostanimoodgovorni - brinimo za svoje cjelokupno zdravlje! 

#životidedalje

https://www.vitadu.hr/