Blog VITADU
vitadu.com SK

Kako ostati zdrav i pozitivan...

Kako ostati zdrav i pozitivan usred "korona krize" !?

Ovo su neki praktični savjeti koji su primjenjivi u svim okolnostima!

Živite dan po dan

Bez obzira na to što se događa, svi se možemo nositi s problemima samo jednog dana. No, kada se istovremeno pokušavate nositi s problemima cijelog tjedna ili mjeseca, ostat ćete iscrpljeni i sve će se činiti kompliciranim. Shvatite da iskustva današnjeg dana nisu ono što vas sputava, već žaljenje i razmišljanje o nečemu što se dogodilo jučer, ili strah od onoga što se treba dogoditi sutra. Stoga je potrebno živjeti dan po dan.

Ne morate se uvijek osjećati dobro

Loše stvari se svima događaju. Razlika je samo u tome kako se vi s njima nosite. Budite strpljivi jer će vam loša iskustva jednog dana dobro doći. Ona će vam dati snagu i mudrost potrebnu za cijeli život. Nemojte se bojati tuge jer se ona s vremena na vrijeme svima događa. Situacija će se promijeniti, a vi ćete opet imati priliku biti sretni.

Zaslužite najbolje dane svojeg života

Teški dani su potrebni da bi vas ojačali. Pustite ih i skupljajte iskustvo. Bez obzira na to koliko su teški, hodajte dignute glave. Oni su važna lekcija. Trebate zapamtiti loše dane, mjesece ili godinu. Stvari će se promijeniti i vi se nećete ovako osjećati zauvijek. Nećete moći biti istinski sretni ako apsolutno nikada niste bili tužni.

Slušajte intuiciju

Bit će nekoliko trenutaka u vašem životu kada će vam vaša intuicija reći da učinite nešto. Nešto što se protivi svakoj logici, ne uklapa se u vaš plan i čini se ludim svima oko vas. Kada vam se ovo dogodi, sjednite mirno i slušajte intuiciju. Dopustite joj da govori i ignorirajte sve drugo. Ignorirajte sve što vam drugi govore i prepustite se jer ako u životu nikada ne riskirate, riskirate sve. Ne možete uvijek čekati savršeno vrijeme.

Radite kada je rad potreban

Trebate biti svjesni da kratkotrajna rješenja uistinu jesu samo kratkotrajna rješenja. Nekim problemima je potrebno posvetiti više vremena. Ništa nećete postići time ako ćete samo prijeći preko problema. Kada je u vašem životu prisutan pravi problem, posvetite mu se i riješite ga. Suočavanje s izazovima zahtijeva trud. Trčanje od izazova nikada nije pametno.

Cijenite to što imate

Ništa ne uzimajte zdravo za gotovo. Biti sretan ne znači imati sve, već cijeniti sve što imate. Stoga, prestanite se brinuti i žaliti cijelo vrijeme. Vjerojatno imate više nego što mislite. Imate nešto čemu se veliki broj ljudi nada. Osobe i stvari koje danas uzimate zdravo za gotovo će vam možda trebati sutra. Sreća ne dolazi onima koji ne cijene ono što imaju.

Budite slobodoumni

Što više osuđujete, to manje vidite i volite. Budite suosjećajni i ljubazni više nego što treba, prema svakome, jer svi vode neku svoju bitku. Svi imaju priču koja je možda složenija od vaše. Pokušajte razumjeti ljude. Budite strpljivi. Obratite pažnju. Svaka osoba koju upoznate će vas naučiti lekciju koja može promijeniti vaš život. U stvari, puno lijepih trenutaka će vam se dogoditi kada pomognete drugome dok i sami imate problema.

Njegujte važne odnose

Prije ili kasnije želite biti okruženi samo onim ljudima koji vas mogu usrećiti i nasmijati. Stoga, svaku priliku da se družite  s tim ljudima i iskoristite . Jedan pravi prijatelj koji razumije vaše probleme je vrjedniji od stotine prijatelja koji su s vama samo kada je sve dobro.

#ostanidoma  - Uz nas niste sami!

https://www.vitadu.hr